Finale 2e divisie in Deventer

23 mei 2009



Bescheiden noteringen voor OKK-turnsters

Tijdens de finale van de tweede divisie in Reusel (NB) wisten Caroline Mom en Lashawndra Sambo van gymnastiekvereniging OKK slechts een bescheiden notering te behalen. Caroline werd 25e en Lashawndra 33e.

Beide turnsters turnden zaterdag in Reusel in de derde en laatste ronde. Lashawndra begon op balk, waar ze door twee vallen niet verder kwam dan de score van 6,50 (36e). Caroline begon op het onderdeel brug en scoorde met een degelijke oefening 7.45 (25e). Het tweede toestel voor Lashawndra was vloer. Hier kwam ze het beste uit de verf. De score van 8.30 was goed voor een 15e plaats in het veld van 36 finalisten. Caroline moest op balk haar oefening turnen. Ook zij slaagde er niet in de balkoefening zonder een val te beëindigen. Hoewel het slotdeel wel solide geturnd werd, verloor ze daarmee een halve punt en een topvier-notering. Score 7.45 (20e). Lashawndra turnde bij sprong tweemaal een overslag, eenmaal gevolgd door een hele draai en eenmaal door anderhalve draai. Haar punten: 7.70 (33e). Caroline acteerde op vloer en deed dat naar behoren, hoewel de score wat tegenviel: 7.85 (29e).
Het was duidelijk dat beide turnsters niet voor ereplaatsen in deze wedstrijd konden gaan. Dat was vooraf ook niet verwacht. Lashawndra werd in de halve finale 15e, dus een plaats rond de 30e plek is dan in de finale te verwachten. Na een redelijke brugoefening, die met 7.55 (18e) werd beloond, eindigde ze als 33e met een totaal van 30.05. Dat Lashawndra in de finale stond was dit jaar al haar grootste prestatie, dus daarmee kan ze tevreden zijn. Haar train(st)ers zijn er van overtuigd dat er echter meer voor haar in zit. Aan Lashawndra volgend jaar om dit te bewijzen.
Caroline eindigde met haar beste toestel: sprong. Dat bleek ook, want met 8.25 werd ze 14e op dit toestel en steeg ze een aantal plaatsen in het klassement. Met een 8e plaats in de halve finale had er misschien ook voor haar meer in gezeten. Ze zat echter niet lekker in de wedstrijd, die voor haar nogal stroef verliep. Na balk was een goede notering, zoals zij zelf gewild had, voor haar niet meer weggelegd. Caroline eindigde dit jaar op een 25e plaats, waar ze vorig jaar nog 9e werd. Toch mag ze niet ontevreden zijn volgens haar train(st)ers, want ze is veel minder gaan trainen vanwege haar studie. Daarnaast was dit haar 7e finaleplaats en daarmee is ze de beste turnster van OKK tot nu toe.

Lashawndra Sambo Caroline Mom

Uitslagenlijsten : Junior en Senior